Latest posts

Popular posts

Cum functioneaza vanzarea folosind codul de bare?

April 1st 2018
3924 Views
Liked

    Daca aveti un magazin alimentar, un depozit de materiale de constructii sau orice alta afacere ce necesita vanzarea cu amanuntul sau en gros a produselor ce au coduri de bare, trebuie sa monitorizati miscarea acestora in stoc pentru a va asigura ca le aveti in permanenta disponibile pentru clientii dumneavoastra. Metoda cea mai simpla este de a arunca o privire la raft si de a umple locurile goale sau la fiecare vanzare sa faceti o lista cu produsele achizitionate de clienti si , ulterior, facuta comanda catre furnizor pe baza acestei liste. Pentru un magazin cu un numar relativ mic de produse ar fi suficient, dar ce facem atunci cand magazinul are un nomenclator cu mii de articole?Insa aceasta nu ar fi singura problema, daca va etichetati toate produsele de la raft cu pret si ulterior realizati ca doriti sa schimbati din nou pretul acestora , sau daca vedeti foarte multe sticle de suc lipsa la raft , de unde stiti daca au fost vandute sau furate?

    Folosind codurile de bare ale produselor impreuna cu un program de gestiune si vanzare, putem spune ca am rezolvat problema. Aceasta solutie va permite sa monitorizati activitatea produselor pe stoc, va permite sa modificati in timp real pretul unui produs cu stoc mai mare, si sa creati etichete de coduri de bare pentru raft. Multumita codului de bare , puteti schimba pretul si verifica stocul produselor de cate ori doriti fara a fi o activitate obositoare. in felul acesta va fi mai simplu sa stiti daca un produs a fost furat de la raft si automat il puteti muta intr-un loc mai bine supravegheat.

   Pentru a utiliza un  sistem pos integrat cu coduri de bare este nevoie de trei elemente. Primul il constitue o solutie software de gestiune si vanzare formata din backoffice unde se tine evidenta stocului si un front office unde se efectueaza vanzarea produselor de pe stoc. Al doilea aspect il reprezinta eticheta produsului ce contine cod de bare. Cel de-al treilea element este cititorul de cod de bare fie el simplu sau omnidirectional ce face posibila interpretarea codului de bare cu ajutorul sistemului pos si identificarea produslui ce urmeaza sa fie vandut sau receptionat.

    Codul de bare este format si el de asemenea din 3 parti. Prima , ne spune tara de provenienta.Urmatoarea partea codul producatorului. A treia parte este codul de identificare a produsului.

Leave a comment

Log in to post comments

SUS