Latest posts

Popular posts

Cum tin sub control stocurile pe mai multe gestiuni?

April 1st 2018
2723 Views
Liked

    Mai intai trebuie sa intelegem ce inseamna mai multe gestiuni intr-un program de gestiune si vanzare sau intr-un soft de magazin. Pentru aceasta, vom lua un caz particular, si anume o situatie a uni magazin ce are un depozit de marfa si un punct de vanzare. Depozitul de marfa fiind o gestiune la cost de achizitie iar punctul de vanzare fiind o gestiune la valoare de amanunt.
In acest caz magazinul nostru are doua gestiuni: cea de depozitare in care va intra marfa si cea de vanzare din punctul de lucru pe care o vom alimenta cu marfa din depozit de cate ori este necesar.
Pentru a realiza aceste miscari in softul de gestiune trebuie sa urmam urmatorii pasi :

  1. Se intocmeste nota de receptie la cost de achizitie pe gestiunea de depozit, pe nir regasind valorea de intrare a produselor dar nu si valorea de vanzare cu amanuntul, practic nu vom avea adaos comercial.
  2. Stabilim ce produse avem nevoie in magazin sa transferam din depozit folosind o fisa de comanda din softul de magazin , destinata gestiunii de depozit.
  3. Deshidem programul de gestiune si accesam rubrica transfer intre gestiuni unde vom putea selecta gestiune de depozit din care pleca marfa si gestiunea de magazin in care intra marfa la valorea de amanunt.
  4. In urma finalizarii acestor proceduri vom aveam urmatoarele documente emise :
  • Nota intrare receptie in gestiunea de depozit a produselor ce vin insosite de o factura de la furnizor
  • Aviz de insotire a marfii fara tva ,apartinand produselor ce sunt transferate in magazin
  • Nota de intrare receptie (NIR) la valorea de amanunt in gestiunea punctului de lucru sau a magazinului propriuzis ce va vinde produsele cu amanuntul
  • Acest scenariu poate fi valabil si pentru o afacere ce poate avea un depozit cu gestiune ca (cost achizitie) ce isi distribuia marfa catre diverse magazine sau puncte de lucru avand gestiune cu amanuntul

Leave a comment

Log in to post comments

SUS